جای‌ هنر نقاشی در پروژه‌های معماری خالی است!

یک مهندس معمار با تاکید بر این‌که هنر نقاشی خلاصه شده‌ روح و زمان و هموار کننده‌ مسیر خلاقیت در معماری است، گفت: در دنیا اکثریت معماران خلاق، معماری و نقاشی را دو عنصر عجین ‎ شده باهم می‌دانند، اما در جامعه‌ی ما حتی در پروژه‌های معماری از نقاشی به عنوان نقش زیبا کننده و به اصطلاح دکوراتیو آن استفاده نمی‌شود!

یک مهندس معمار نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که نمایشگاه و اکسپو بهترین روش برای رسیدن به چندین هدف در فعالیت‌های هنری هستند، اظهار کرد: هر دستاوردی نیاز به معرفی، نمایش و به خاطرسپاری در بین اقشار مختلف مردم دارد و برای این‌که استمرار داشته باشد باید وارد دنیای اقتصاد شود که این موضوع نیز در نتیجه‌ی فروش حاصل می‌شود.

سمیرا برهانی با اشاره به برپایی آرت اکسپوی تبریز و با طرح این سوال که چرا تا به امروز اکسپویی در این سطح در کلان‌شهر تبریز برپا نشده است؟ خاطرنشان کرد: با توجه به استانداردهای جهانی، این واقعیت تلخ، قابل توجیه نبوده و امروز اگر هنر نقاشی در شهر تبریز به مقام و جایگاه واقعی خود نرسیده به این دلیل است که شهر ما نتوانسته این هنر را به علاقه و خواست عموم جامعه تبدیل کند.

وی با مقایسه‌ی وضعیت اقتصاد هنر در کشورهای مختلف، تاکید کرد: در کشورهای همسایه، اقتصاد هنر نقاشی در وضعیت مطلوب‌تری نسبت به جامعه‌ی ما قرار داشته و متاسفانه باید پذیرفت که چالش‌های فرهنگی و هنری در این جوامع فعال بوده و جایگاه ویژه‌ای برای خود باز کرده‌اند.

این مهندس معمار با اشاره به رابطه‌ی تنگاتنگ معماری با هنر نقاشی، ادامه داد: در استفاده از هنر نقاشی در پژوه‌های شهری، توجیه کارفرما به دلیل عدم اطلاع وی از ارزش هنر نقاشی، در اکثر از اوقات کاری سخت بوده و همین موضوع ضرورت برپایی نمایشگاه فروش آثار نقاشی در شهر تبریز را می‌نمایاند.

وی یادآور شد: امروزه در دنیا، هنر نقاشی علاوه بر داشتن ارزش‌های فرهنگی و هنری، به عنوان سرمایه‌ای اقتصادی نیز مطرح بوده که ارزش افزوده بالایی دارد و در حقیقت ثروتمند واقعی کسی هست که سرمایه معنوی و مادی را در کنار هم داشته باشد و هنر نقاشی این ظرفیت را دارد .

برهانی ادامه داد: امید است شهر تبریز الگویی برای سایر شهرها بوده و به جایگاهی برسد که در کنار سرمایه‌گذاری بر روی سکه، ارز و … بر روی هنر و فرهنگ نیز سرمایه‌گذاری کند، چرا که فرهنگ و هنر از نشانه‌های تمدن و رسیده‌بودن جامعه است.

وی با تاکید بر ارج نهادن بر فرهنگ و هنر، اظهار کرد: تبریز شهری است که مردم آن به تماشای تئاتر می‌رود، شعر را ارج می‌نهند، موسیقی را پاس می‌دارند و در خانه‌هایشان در هر شرایط مالی، یک تابلوی نقاشی دارند، مردم تبریز نقاشی را می‌شناسند و آثار نقاشی می‌خرند، از این رو دور از ذهن نیست همان‌گونه که تبریز را امروز “شهر بی‌گدا” می‌نامند، روزی همین شهر را “شهر فرهیخته و هنردوست” بنامند!

شایان ذکر است، نمایشگاه فروش آثار نقاشی-آرت اکسپوی تبریز در ۲۳ شهریور ماه به همراه کارگاه‌های آموزشی، در هتل کایای تبریز برپا می‌شود و ۸۰ اثر از ۴۸ نقاش در نمایشگاه فروش آثار نقاشی- آرت اکسپوی حضور خواهد داشت.